Blogg

MH mm

2014-05-28 12:37 | 0 kommentarer

I söndags träffade jag och Prie  Sanna med Cypher och Emelie med Trinity på Hammarö BK för att göra MH.Det var riktigt roligt att se dom igen. Tyvärr blev det något med Cypher på den inledande leken, han skrek till efter att ha hoppat efter trossen och vi trodde han sträckt sej. Sanna bröt och för förhoppningsvis göra om MH:t redan i början av Juni. I bilen på väg hem blev Cypher alltmer pipig och det fortsatte hemma....tills han kräktes upp 3 st små barnstrumpor och sen fick gå ut och rasta sej ordentligt. Stackaren hade stopp i magen och det var ju inte konstigt att han var rätt låg ;) Prie hyser också en stor kärlek till strumpor och man får ju vara tacksam sålänge de inte fastnar och kräver operation. Nåja, slutet gott, allting gott. 

Mh:t var väl på ett ungefär som jag hade trott med båda tikarna. Jag har ju inte träffat Trin på länge så kan mest tala för Prie. Hon höll ihop bättre än jag hade trott och det känns väldigt bra. Hade föreställt mej mycket större reaktioner hos henne men de uteblev och hon hamnade också på en 2:a på skotten vilket kändes underbart bra =) Annars hade jag nog önskat mej lite mer av det mesta. Hon löste dumpe och skrammel relativt fort men jag hade kanske önskat lite mer entusiasm ;) På avståndsleken svek modet henne och där tar jag på mej en stor skuld. Så mycket blev konstigt under Pries valptid eftersom hon var så sjuk, vilket till viss del även drabbade Trin (hon bodde ju kvar tills hon var 7 - 8 månader) även om jag försökte aktivera och miljöträna henne. Man förlorar mycket när valptiden går förlorad och båda dessa tjejer brister lite i självkänslan känner jag. En del ligger givetvis genetiskt, men jag känner också hur mkt prie växer när jag utmanar henne och hon vågar och får lyckas, så mitt mål är att det ska bli mycket av den varan. Hon agerade bra på lilla bytet och även om hon stog strax bakom mej stampade hon i rejält på spökena, så det finns lite humör där inne. Jag tycker om hennes avreaktioner på spökena där hon blir glad och lättad när hon inser att det är människor därbakom, men hon blir inte hysteriskt klättrande och intensiv. Samma gäller testledaren, hon följer honom men engagerar sej inte överdrivet, hon låter sej hanteras men är inte översvallande glad. Dock önskar jag att hon hade engagerat sej lite i leken med honom. Trin var rätt lika, av någon anledning tvärnobbade hon lilla bytet och sökte mattes blick istället, hon var lite modigare på spökena, hon hade lite större reaktioner och hamnade på en 4 på aktivitetsnivån och en 3:a på skotten. 

Jag visste som sagt rätt väl vad jag hade att vänta mej och utifrån det är jag nöjd med tjejerna. Vägen mot min ideal labrador mentalt ligger här i sängen hos mej (Io) och det är ett gott mål att jobba mot =) Innan MH hade jag planerat att försöka hitta en väldigt stadig och stabil hane till Prie, där har jag tänkt om ganska radikalt nu (måste säga att det är fantastiskt att vissa anser sej veta precis vad deras hundar har för egenskaper och att dom anser sej kunna totalrata mentaltester av olika slag. Jag tycker nåt överraskar nästan alltid) Nog ska han vara stadig och stabil...men han behöver ha betydligt mer motor och driv än jag hade tänkt mej. Så nu ska man hitta en sån hane då...som dessutom ser ut som en labrador. Det finns inte så många med arbetsmeriter som man kan förlita sej till...utan det blir nog att försöka hitta någon som bor så till att jag kan åka och träffa honom. Se, känna, uppleva....det är så jag funkar. Jag kan liksom inte bara förlita mej på andras ord.

Förmiddagen idag har ägnats åt träning med Indy och Prie. Indy och jag har lekt, kampat, jobbat med läggande, vilket inte är den killens favoritmoment ;) Godis, tålamod och blödande knogar gav tillslut flera riktigt fina och snabba lägganden . Prie fick ett blodspår, insåg att det kanske blåste väl mycket och funderade om det var dumt att släppa på henne, men valde ändå att göra det. det slogs och snurrades en hel del men hon kämpade på och oj vad hon växte när hon tillslut fann klöven. Härliga Prie 

Kategori: Hundar allmänt, Matrix kullen

RSS