Blogg

3 veckor, bilder

2012-06-05 15:45

Nu är valparna redan 3 veckor och dom börjar bli små hundar med egna egenheter och personligheter...dom leker med varann, morrar, skäller, dom hör när man kommer in i rummet och kommer genast. Dom har fått halsband med olika färger och smakat sin första lilla portion av fast föda. Det gillades.

Nu har jag dessutom tagit bilder på dom alla

Apoc33v

Feltenzelles Apoc

Cypher33v

Feltenzelles Cypher

Morpheus33v

Feltenzelles Morpheus

Neo13v

Feltenzelles Neo

Priestess23v

Feltenzelles Priestess

Trinity23v

Feltenzelles Trinity gör reklam för Icas kattmat....det gör inte katterna kan jag lova, dom föredrar Royal Canin Maxi starter


2 veckor....

2012-06-01 14:31

....3 dagar försent.

Det händer mkt varje dag nu. Valparna har öppnat ögonen, de börjar resa sej och gå några steg. De börjar bli medvetna om varandra och man kan se lite försök till lek. Dom är så söta   Dom ökar stadigt i vikt och är mycket nöjda. Smilla har gott om mjölk. 

Jag tar inte så mycket bilder på valparna ännu, det blir lite roligare när dom blivit lite större och kan vara ute lite och får lite mer uttryck. Men här är iaf en bild på Cypher på 2 veckorsdagen. Han var den första att öppna ögonen. 

Cypher2v


1 vecka

2012-05-22 16:17

Helt otroligt vad fort det går! Valparna är redan 1 vecka ! Dom växer,är livliga och väldigt belåtna små varelser. 3 av dom har fördubblat sin födelsevikt redan och det är de 3 som vägde minst när de föddes så det är positivt. De andra 3 är på god väg.Smilla är en fantastisk mamma och vårdar sina små med stor omsorg, någon hjälp av mej vill hon då inte ha  och det behöver hon ju faktiskt inte heller eftersom hon klarar det utmärkt själv och det är inte långa stunder hon är utanför valprummet. Dock är hon väldigt glad på de korta rastrundor hon får och igår busade hon en bra stund med grannen och kampade med hans trädgårdshandskar 

Lägger in en 1 veckas bild på Neo här för syns skull, det är inte givande att fota helsvarta 1 veckors valpar

Neo 1 vecka


Sorg

2012-05-16 17:02 | 2 kommentarer

Från glädje till sorg. Jag förlorade en av tikvalparna   Hon hade troligtvis dragit i sej fostervatten och fick med det lunginflammation och så små valpar försvagas otroligt snabbt. Jobbade med henne i flera timmar, men hon gick inte att rädda.

Snälla Marie på Arken Zoo i Munkfors skickade tom hit sin man med valpersättning....vilken service!!! Tyvärr var hon för svag för att orka få i sej ngt. Vila i frid lilla hjärtat <3

Övriga valpar mår bra. Smilla är jätteduktig med sina små och ligger tryggt och still hos dom. Ibland när valparna piper och skriker blir tikarna oroliga, reser sej och börjar snurra varvid dom kan lägga sej på en valp eller ngn hamnar långt ifrån eller så, men Smilla är jätte lugn och fin. Hon verkar ha bra med mat och valparna är nöjda och tysta.

Däremot har dom ett hiskeligt humör när man ska väga dom 

Nu ska jag äta lite för det har jag glömt bort här i allt tumult.


Matrix kullen född

2012-05-16 08:43 | 1 kommentarer

Så är dom äntligen här. Dom efterlängtade   Dom förärade mej genom att komma till världen på Sofia dagen den 15 maj, vilken namnsdags present   Det blev 4 hanar och 3 tikar. Valpningen tog ca 9 timmar och allt gick bra. Det blir ett kort inlägg nu, alla andra djuren har fått stå tillbaka lite och nu ska det tas igen och så behöver vi nog alla lite sömn. Ska försöka att uppdatera iaf 1 gång i veckan här, gärna oftare, men iaf 1 gång i veckan.

På återhörande RSS