Labradoren är en härlig familjehund, men man ska inte glömma att den är en arbetande jakthund, en apportör. En labrador kräver både mental och fysisk stimulans. Labradoren ska inte vara en latmask som ligger hemma i soffan och äter sej fet. Det är väldigt roligt att arbeta/samarbeta med sin hund och både man själv och hunden mår bra av aktiviteter. Labradoren är som sagt en apporterande fågelhund, den lämpar sej också mycket bra som eftersökshund och det är härligt att se den arbeta i markerna. Andra grenar som passar är som tjänstehund både inom räddning och patrull. Dessa utbildningar hålls av brukshundsklubbarna och är otroligt roliga och lärorika. Labben passar också mkt bra i bruksgrenarna spår och sök.I rallylydnad och nosework mm mm

Mitt mål och min önskan är att föda upp friska och stabila labradorer med stor arbetslust men med en tydlig av och på knapp.även om labradoren ofta är en trevlig hund får man inte glömma mentaliteten. En labrador ska inte vara stressad utan ha lätt för att koppla av. Den ska vara orädd och modig. När man ber den om arbete ska den med glädje följa med på önskad aktivitet och ha en samarbetsvilja. För mej är det också av betydelse att en labrador ser ut som just en labrador. En labrador ska i mina ögon kunna meriteras både i arbete och utställningsring. Jag är ingen utställningsmänniska själv utan ställer sällan ut mina hundar, men jag tycker det är av största vikt att man bevarar det rastypiska hos varje ras, det är just därför det finns olika raser med sina specifika detaljer. Jag önskar att mina valpar kommer till aktiva hem, det är roligt om dom syns på prov och tävlingar men det allra viktigaste är att dom får aktiva och innehållsrika liv och får vara älskade familjemedlemmar. För mej är det en självklarhet att valpköpet inte är ett avslutat kapitel när valpen flyttat utan jag vill gärna ta del av deras äventyr i livet och ha en god kontakt med ägarna i både med och motgång. jag tänker som så att om jag föder upp och säljer valpar som jag sen aldrig mer ser eller får rapporter om, hur ska jag då veta vad jag föder upp? Den vetskapen är såklart en nödvändighet för att kunna komma framåt med min avel.Jag finns till hands med råd och stöd under hela hundens liv. Ibland förändras livet och man kan kanske av olika skäl inte ha hunden kvar. Jag tar då alltid emot hunden alternativt hjälper till med omplacering.Ett gott samarbete mellan uppfödare och valpköpare är till godo för alla och den bästa reklamen en uppfödare kan få är nöjda och aktiva valpköpare.

Jag vill att alla hundar som köps av mej ska genomgå röntgen av höftleder samt armbågar. Jag vill också  att samtliga hundar deltar på FB-R (funktionsbeskrivning retriver) och gärna också MH ellerBPH och,helst mellan 12 och 18 månader, dessa beskrivningar är mycket värdefullt för fortsatt avelsarbete men också väldigt intressant att uppleva som förare tillsammans med sin hund.

Jag kommer regelbundet ordna träffar där vi tränar tillsammans och får möjlighet att träffa släktingar till våra hundar och utbyta erfarenheter och tankar. För valpköpare som bor nära erbjuds valpkurs kostnadsfritt.

Jag tycker det är viktigt och givande att vara aktiv med sin hund i föreningar med likasinnade och bjuder därför de valpköpare som inte redan är medlemmar i Labradorklubben samt Spaniel och retriverklubben på ett års gratis medlemskap.

Välkommen att höra av dej feltenzelles@gmail.com  072-3142538