Jag som innehar Feltenzelles kennel heter Sofia, är född 1971 och bor i Älmeboda i södra Småland. Mitt hundintresse har funnits med sen barnsben och jag var ständigt ute med grannskapets labradorer, att min första egna hund skulle vara en labbe var det väl ingen tvekan om och 1986 kom den svarta tiken Messalin´s Yacht "Athena" till min familj. Hon hämtades veckan efter min 15 årsdag. När jag flyttade hemifrån blev hon kvar i föräldrarhemmet, hon blev 13 år gammal. Jag började titta mej om efter en bruksras och i april 1992 föddes min första Hovawart Lintrollets Nico. Det blev en fantastisk tid för mej eftersom jag fick förmånen att arbeta på Lintrollets kennel där jag lärde mej otroligt mycket hund och upplevelsen att få vara med om min första valpning och få följa min valp från dag ett var en fantastisk upplevelse. På Lintrollets kennel där jag arbetade under 2 perioder fick jag lära mej mycket om mentalitet, genitik och att läsa hund. Senare arbetade jag på några andra kennlar samt hundpensionat.

Hovawarten var den ras som sen skulle uppta mitt intresse under många år, men att det skulle bli labbe igen rådde det ingen tvekan om. 1997 registrerades kennelnamnet Feltenzelles hos SKK/FCI. S*Feltenzelles finns även registrerat hos SVERAK då jag under ett antal år födde upp Norskskogkatt. 1998 föddes den första hovawartkullen och 1999 den andra. 

Livet tog sen andra vändningar och det blev inte fler kullar, jag levde med mina djur men var inte så engagerad i aktiviteter. 2007 köptes en labradortik in igen, en svart dam som heter Groovie´s Halle Berry "Io", Io var en fantastisk hund på alla vis, hon är mycket speciell för mej.  2010 tog jag även över hennes kullsyster Groovie´s Halle Lujah "Smilla". Tack vare Smilla kom en mycket efterlängtad nystart på min uppfödning och den fösta labradorkullen kom i maj 2012. 

Även om labradoren och hovawarten är de raser jag till största del odlat mitt hundintresse i så tycker jag det är otroligt spännande att lära känna olika raser och deras egenskaper. Det lär mej mycket och främjar fantasin att komma på olika träningsmetoder som passar just den hunden. Som hundtränare slutar man aldrig utvecklas.

Kontakt med mej får man via mail feltenzelles@gmail.com eller via telefon 072-3142538